förskola
Alexandra Mattsson. Foto: Erik Nordblad

Vänsterpartiet vill minska barngrupperna genom satsning på förskolan

Vänsterpartiet i Stockholms stad lägger i sin oppositionsbudget 170 miljoner kronor mer på förskolan än den styrande majoriteten. Majoritetens schablonökning för förskolan ligger på 2% medan Vänsterpartiet föreslår 4%. Satsningen finansieras genom att Vänsterpartiet inte genomför den skattesänkning som den nya majoriteten beslutat om i stadens budget.

– Istället för att genomföra en rent ideologisk skattesänkning kan vi se till att minska barngrupperna så att personalen inom förskolan får tid att se alla barn. Med vår satsning har vi råd att anställa över 300 fler pedagoger, säger Alexandra Mattsson Åkerström (V), vice gruppledare.

I den styrande majoritetens budget genomförs en nedskärning inom förskolan då deras budget bland annat inte täcker löneökningar.

-Det är mycket märkligt att skolborgarrådet Lotta Edholm, som haft så högt tonläge i debatten om förskolans budget när hon var i opposition, själv inte lägger en budget som ens täcker löneökningar. Det visar att när det väl gäller så kommer de borgerliga alltid att prioritera skattesänkningar framför välfärdens verksamheter, säger Alexandra Mattsson Åkerström.

Kopiera länk