Julkalender

Dagens lucka: Förskola

Mer pengar till Förskolan

Förskolans uppdrag är att lägga en grund för barns lust att lära och att bidra till att alla barn, oavsett var de bor eller kommer ifrån, får goda förutsättningar och en bra start i livet. Men för att förskolan ska lyckas med sitt uppdrag så måste vi se till att personalen får goda förutsättningar för att göra sitt jobb, till exempel tillräckligt många kollegor.

Vänsterpartiet vill därför göra en rejäl satsning på förskolan. I vår oppositionsbudget lägger vi 170 miljoner kronor mer på förskolan än den styrande majoriteten i Stockholm. Det räcker till exempel till att anställa 300 fler förskollärare. Och mer personal behövs för att barngruppernas storlek ska minska och så att personalen har tid för barnen och kan möta deras behov.

Dagens lucka:
När första ljuset brinner 
Vår satsning på förskolan ni finner 
Med en budget som avsätter mer kapital
Får vi mindre barngrupper och mer personal

Kopiera länk