Julkalender

Dagens lucka: lägg ner Bromma flygplats

Flyget är ett stort problem för klimatet och vi måste snabbt se till att minska flygets klimatpåverkan. Vi vill därför lägga ner Bromma flygplats så snart som möjligt och istället använda marken till bostäder.

Från Bromma flygplats är 12 av 15 avgångar inrikesflyg. Ett flertal av dem går dessutom till platser som lätt kan nås med tåg, såsom Göteborg och Malmö.

Vänsterpartiet vill kraftigt öka andelen transporter och resor som är hållbara för klimatet och miljön. Därför driver vi i riksdagen en politik för ökade investeringar i nya järnvägar och förbättrat underhåll av banorna. Det ska alltid ska vara billigare att ta det klimatvänliga alternativet, exempelvis att ta tåget istället för att flyga.

Dagens lucka: 
Vi måste ställa om för att rädda klimatet
Förlåt oss är ni snälla för det eviga tjatet
Men Bromma flygplats måste läggas ner
Tågen måste istället bli fler

 

Kopiera länk