Årskrönika 2019

Årskrönika 2019 – Sara Stenudd

Under december 2019 tittar vi tillbaka på året som gått och låter våra folkvalda ge en tumme upp och en ner för året som gått. Dessutom blickar vi framåt mot 2020 och vad vi kommer fokusera på då för att arbeta för ett mer jämställt, jämlikt och klimatsmart Stockholm. Först ut är Sara Stenudd, ledamot i stadsbyggnadsnämnden.

Vad ger du tummen upp för under 2019?
Jag är väldigt glad att den blågröna majoriteten valt att fortsätta med Stockholmshusen, som vi initierade under den förra mandatperioden. Det är ett jätteviktigt projekt för att få ner byggtiden och jobba mot rimligare hyror även i nyproduktion.

Vad ger du tummen ner för?
En sorglig utveckling i Stockholms-politiken under året är den icke existerande förtätningen av staden. Vi behöver fler hyresrätter med en överkomlig hyra och då måste det också ges fler markanvisningar för att bygga.

Vad kommer du att arbeta för under 2020?
Jag ser fram emot att fortsätta lyfta perspektivet om klimatsmart stadsplanering. När Stockholm växer är det jätteviktigt att vi gör det på ett så klimatsmart sätt som möjligt. Det handlar bland annat om att ta hänsyn till viktiga spridningsvägar och grönområden samt att göra ljussättning till en mycket större del av stadsplaneringen. Stockholm borde anlita en stadsljusdesigner.

 

 

Kopiera länk