BUDGET2021
Profilbild på Clara Lindvlom

Budget 2021: ”En katastrof för bostadssökande”

Det blågröna styret i Stockholms stad presenterade idag sin budget för 2021. Bland annat sänker den styrande majoriteten allmännyttans bostadsbyggande till endast 600 hyresrätter om året, vilket innebär en sänkning med 900 hyresrätter om året.

– Det här är en katastrof för alla bostadssökande stockholmare. Majoriteten påstår att privata byggbolag ska få fram alla de hyreslägenheter som behövs, men det finns inga som helst garantier för att det blir så eller att de lägenheterna kommer till bostadskön. Vi har 91 000 aktivt sökande i bostadskön och nu blir det alltså bara 600 hyresrätter om året från allmännyttan. Det är värre än vi hade kunnat föreställa oss, säger Clara Lindblom (V), oppositionsborgarråd.

Även förskolan drabbas av nedskärningar i majoritetens budget eftersom den inte kommer att täcka kostnaderna för höjda löner.

– Förskolan går redan på knäna och att då inte satsa tillräckligt med pengar för att kunna genomföra lönehöjningar för personalen är makalöst dåligt. Man säger att Stockholm ska vara en attraktiv arbetsgivare, men vem ska orka jobba inom en förskola som inte får några resurser? Samtidigt fortsätter man lägga mångmiljonbelopp på ordningsvakter och kameror, det är en urusel prioritering, säger Clara Lindblom.

 

 

Kopiera länk