artikel

Vänsterpartiet Stockholms stad söker suppleant till Mässfastigheter i Stockholm AB

Vänsterpartiet i Stockholms stad söker en suppleant till Mässfastigheter i Stockholm AB.

Mässfastigheter i Stockholm AB är sedan mars 2021 ett helägt kommunalt bolag i Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Bolagets uppdrag är utveckla, arrangera och genomföra mässor, kongresser, konferenser och evenemang för hela Stockholmsregionens bästa.

Verksamheten bedrivs under namnet Stockholmsmässan och är uppdelad i två bolag:

  • Mässfastigheter i Stockholm som förvaltar och utvecklar fastigheter.
  • Stockholmsmässan AB som är ett genomförandebolag av mässor, kongresser, konferenser och evenemang. Stockholmsmässan AB är ett helägt dotterbolag till Mässfastigheter i Stockholm AB.

 

Mässfastigheter i Stockholm AB och Stockholmsmässan AB har 7 ledamöter och 7 suppleanter i styrelsen. De personer som väljs till styrelsen för Mässfastigheter AB sitter också i styrelsen för Stockholmsmässan AB. Det är de förtoendevalda i Mässfastigheter Stockholm AB som fattar bolagets beslut. Mässfastigheter i Stockholm AB ska sedan genomföra besluten. Styrelsen sammanträder fyra gånger om året.

Grundkrav för nominering är att vara boende i Stockholm stad och vara medlem i Vänsterpartiet. Intresse för frågorna och vår politik är önskvärt. Alla medlemmar har nomineringsrätt. Enligt Vänsterpartiets stadga skall kvinnor vara representerade i valda organ och på förtroendeposter med minst 50 procent om inte synnerliga skäl förhindrar detta. Eftersom vi har för närvarande en manlig ledamot i styrelsen föredrar vi nominering av kvinnor till den enda suppleantplatsen.

Till nomineringen behöver vi en presentation av nominerade personer samt så kompletta uppgifter som möjligt enligt följande:

  • Namn och titel
  • Adress
  • Telefon (även mobil)
  • E-postadress
  • Fullständigt personnummer

Sista nomineringsdag är den 23 maj kl. 12:00. Nomineringarna ska skickas till [email protected]
För frågor om uppdraget kontakta Thomas Ehrnström [email protected].

Kopiera länk