• Hem
  • Vänsterpartiet ...
sida

Vänsterpartiet i Stockholms stad söker en borgarrådssekreterare, 100%

Generella arbetsuppgifter för en borgarrådssekreterare
Borgarrådssekreteraren är ett stöd till borgarråden samt partiets politiker i kommunfullmäktige, nämnder och styrelser. Borgarrådssekreteraren ska bevaka, bereda ärenden, skriva yttranden inför beslut i nämnder och styrelser. Den beredande rollen innefattar även att i ärendeprocessen initiera till överläggningar med andra partiers borgarrådssekreterare alternativt delta i överläggningar i andra partiers ärendeprocesser.
Borgarrådessekreteraren ansvarar för omvärldsbevakning, att ta fram underlag och stötta upp med viss administration inom det/de politikområden som borgarrådssekreteraren ansvarar för. En borgarrådssekreterare måste kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ samtidigt som hen är medveten om att uppdraget innebär att vara en del av ett team som består både av borgarråd, övriga politiker och andra borgarrådssekreterare.
Särskilda arbetsuppgifter för denna tjänst
I uppdraget ligger regelbunden kontakt med Kansliet för mänskliga rättigheter och demokratiutveckling, beredning av Demokrati- och ytterstadsutskottets ärenden tillsammans med kansliet, samt beredning av minoritetsfrågorna tillsammans med kansliet. Därutöver ligger uppföljning av stadsdelsnämndernas och facknämndernas demokratiarbete, kontakt med Vänsterpartiets stadsdelsnämndspolitiker samt bevakning av rådet för mänskliga rättigheter. Övriga bevakningsområden kan tillkomma.
Vi söker dig som är väl insatt i och delar Vänsterpartiets politik, har god analytisk förmåga och kan formulera dig i tal och skrift. Arbetet sker periodvis under tidspress så du behöver snabbt kunna sätta dig in i nya frågor. Du bör vara bra på att strukturera och planera ditt arbete.
Kunskap om och intresse för frågor som rör sociala och politiska förhållanden i Stockholms ytterstadsdelar är meriterande.
Arbetsuppgifterna är stimulerande, omväxlande och ställer höga krav på självständighet, problemlösningsförmåga samt förmåga att slutföra och följa upp ditt arbete. Vi värdesätter god initiativförmåga, förmåga att skapa kontakt med andra människor och hög samarbetsförmåga.
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom samhällsvetenskap, juridik, statsvetenskap, sociologi, eller förvaltning. Tidigare erfarenhet av arbete i politiska och/eller ideella organisationer är meriterande.
Borgarrådssekreterare tillsätts enligt kommunallagen 4 kap § 32 vilken ger dig rätt till tjänstledighet från din nuvarande tjänst. Arbetstiden r oreglerad och viss arbetstid kommer att vara förlagd på kvällar och helger.
Sista ansökningsdag är 2016-03-06, ansökan sänds till naile.aras@stockholm.se.
Då rekryteringsprocessen är pågående under ansökningstiden ser vi gärna att du sänder in din ansökan så snart som möjligt.
Kontaktperson vid frågor gällande rekryteringsprocessen och anställningen:
Anita Gidén, kanslichef tel 08 508 29 106 eller anita.giden@stockholm.se
 
Fackliga representanter:
Anna-Maja Hellberg
SACO
076 12 41 553
Annica Walther
Vision
076 1241553
 
 

Kopiera länk