artikel
Stockholmshusen

Vallöfte: V ingår inte i en majoritet som tillåter ombildningar och marknadshyror

Vänsterpartiet kommer inte att ingå i någon majoritet som tillåter ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter eller som vill införa marknadshyror. Det är ett vallöfte från partiet i Stockholms stad inför kommunalvalet i höst.

Vänsterpartiet kommer även att driva att ingen mark ska tilldelas fastighetsägare som misskött sitt bostadsbestånd och kommer att rösta emot alla föreslagna tilldelningar av mark till så kallade slumvärdar.

Ann-Margrethe Livh (V)

– När de borgerliga partierna styrde Stockholm senast ombildades över 25 000 hyresrätter till bostadsrätter och det har bidragit till en jättestor bostadsbrist. För att komma ikapp med behovet av hyresrätter är det helt avgörande att vi även fortsatt har stopp för ombildningar. Vänsterpartiet är hyresgästernas parti och vi kommer inte att ingå i någon majoritet som tillåter ombildningar eller som vill införa marknadshyror, säger Ann-Margarethe Livh (V), bostadsborgarråd.

Vänsterpartiet växer i Stockholms stad och är nu tredje största parti med 13,4% i SCB:s partisympatimätning för maj månad.

För mer info: Siri Jonsson Montin, pressekreterare, 076 12 29 102

Kopiera länk