kultur
Maria Ljuslin mot vit bakgrund. Fotograf Erik Nordblad

Låt Melodybox vara kvar

I veckan rapporterades att Melodybox i Hökmossen kan tvingas stänga ner innan sommaren. Melodybox är en kulturverksamhet som funnits på platsen sedan 2012 och erbjuder olika typer av arrangemang som till exempel musikspelningar och popkollo. Anledningen till att det nu kan tvingas stänga är att stadsbyggnadskontoret menar att detaljplanen inte tillåter kulturverksamhet på platsen. Vänsterpartiet ställer sig kritiska till nedläggningen och menar att detaljplanen borde kunna ändras.

– Melodybox måste få vara kvar, vi har alldeles för få sådana här ställen utanför innerstan. Är det byråkrati som står i vägen för att de ska få vara kvar så måste staden bara lösa det, säger Maria Ljuslin (V), vice ordförande i stadsdelsnämnden Hägersten-Liljeholmen.

Melodybox huserar i en nedlagd Konsumbutik på Mejselvägen i Hökmossen. I lokalen erbjuds bland annat yoga, barndans, spelningar och olika klubbar. Lokalen har även hyrts ut till privata fester, skoldiskon samt till olika föreningars årsmöten. Vänsterpartiet menar att det är en verksamhet som staden bör värna om.

– Melodybox är det enda stället i sitt slag. Det vänder sig till alla åldrar och fungerar i praktiken som ett öppet kulturhus och möjliggör också en tätare kontakt mellan grannar. Det har blivit en träffpunkt för boende i hela Hägerstensåsen och det vore oerhört sorgligt om det försvann, säger Maria Ljuslin.

Kopiera länk