artikel

REPLIK: Moderaters fixering vid vänsterpolitik skvallrar om idétorka

Väljarna är klokare än att gå på Moderaternas skrämselpropaganda inför höstens kommun- och regionval. Stockholms styrande politiker borde i stället ägna sin tid åt att fixa stadens akuta problem, skriver Clara Lindblom och Anna Sehlin, Vänsterpartiet.

Valet närmar sig. Det märks inte minst när Moderaterna ägnar spaltmeter efter spaltmeter åt att försöka skrämma väljarna med Vänsterpartiets politik, i stället för att berätta om sina egna lösningar på Stockholms problem. Ett maktskifte i staden skulle innebära en ”vänstergir” som skulle ”föra Stockholm 30 år tillbaka i tiden”, skriver Lars Rådén (M) och Dennis Wedin (M).

Vi kan bara hålla med. Moderaterna har ägnat de senaste 30 åren åt att sälja ut vår gemensamma välfärd till sina vänner i näringslivet.

Vänstergir behövs

För de väljare som tycker att staden ska fortsätta rea ut skolor och hyresrätter till högstbjudande, och att regionen ska fortsätta ösa pengar över nätläkarbolag medan sjukhus och vårdcentraler går på knäna, är en röst på M en bra idé. Vi står för något annat. En vänstergir är precis vad Stockholm behöver.

I Stockholms kommun vill vi stärka den välfärd som Moderaterna skurit ner på. Vi vill att skolan ska ha tillräckliga resurser för att ge alla barn och unga i Stockholm rätt till en bra utbildning. Vi vill att de som arbetar inom äldreomsorgen ska få en bättre arbetsmiljö och att de äldre ska få en omsorg av god kvalitet.

Många fler hyresrätter

Vi vill också bygga många fler hyresrätter med hyror som vanligt folk har råd med så att vi äntligen kan bli av med bostadsbristen. Och vi vill göra allt för att skynda på den nödvändiga klimatomställningen. Det här är områden där den styrande majoriteten misslyckats gång på gång.

I Region Stockholm vill Vänsterpartiet att regionen ska ta tillbaka kontrollen från marknaden. Vi vill bestämma demokratiskt var vårdcentraler ska ligga, så att alla stockholmare får samma tillgång till vård, i stället för att lämna över all makt åt vårdbolagen.

Sänka priset på SL-kortet

Vi vill satsa på arbetstidsförkortning för vårdpersonal så att fler orkar stanna kvar i sina yrken. Vi vill att SL ska köra sina egna bussar och tåg, i stället för att offra förarnas arbetsmiljö i olika upphandlingar. Vi vill sänka priset på SL-kortet, och vi vill höja skatten för att ha råd med det.

Allt det här är politik som vi står för, och inga hemligheter. Lars Rådén och Dennis Wedin har sannolikt viktigare saker att lägga sin tid på än att skriva artiklar och berätta om Vänsterpartiets politiska förslag. Som att få ordning på bostadsbristen och vårdplatsbristen i Stockholm, till exempel.

Kopiera länk