artikel
Porträtt på Rashid i beige kavaj och vit skjorta.

Rashid Mohammed blir ordförande för nya stadsdelen Järva

Nu är det klart att Vänsterpartiet får ordförandeskapet i den nya stadsdelen Järva, och att ordförande blir Rashid Mohammed. Rashid, som själv bor i Tensta, har varit fritidspolitiker i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd sedan 2014 och har under den tiden hunnit med att vara både ordförande och vice ordförande.

– Jag är väldigt glad och stolt över att ha fått förtroende att leda Järvas nya stadsdelsnämnd i sitt arbete. Utvecklingen i Järva har inte gått åt rätt håll under de senaste åren och nu måste vi vända den utvecklingen. I den nya stadsdelen kan vi arbeta för ett tryggare Järva som håller samman, och det ser jag fram emot, säger Rashid Mohammed (V), nuvarande ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

Rashid Mohammed är född och uppvuxen i Mogadishu i Somalia och har bott i Tensta sedan 2010. Han är utbildad socionom och har arbetat inom socialtjänsten i många år, både som socialsekreterare och enhetschef. I sitt nya uppdrag ser han särskilt fram emot att göra skillnad för Järvas barn och unga.

– Om vi vill bryta den negativa utvecklingen med skjutningar och kriminalitet så måste vi börja med barnen. Vi måste se till att de får bra förutsättningar för att skapa sig en framtid, och då måste vi satsa resurser på förskola, skola och fritidsaktiviteter. Vi måste också se till att de som står långt från arbetsmarknaden kommer i arbete, det är en hjärtefråga för mig. Järva ska präglas av framtidstro, det är mitt mål, säger Rashid Mohammed.

Järvas nya stadsdelsnämnd planeras tillträda 1 juli 2023.

Kopiera länk