artikel
Porträtt av Clara Lindblom i svart kavaj.

Nej till högerns angiverilag

Regeringen och Sverigedemokraterna går nu vidare med sitt omdebatterade förslag om att myndigheter och kommuner ska bli skyldiga att anmäla papperslösa.  Något det rödgröna styret i Stockholms stad är starkt kritiska till.

I praktiken skulle förslaget kunna komma att påverka en mängd områden och enskilda anställda inom Stockholms stad, som lärare, bibliotekarier, fritidsledare och anställda inom vård och omsorg.

– Det här är ett i grunden människofientligt förslag. Vi kommer aldrig medverka till att våra anställda i staden ska ange människor som redan befinner sig i en utsatt position. Mänskliga rättigheter måste värnas, inte luckras upp, säger Clara Lindblom (V) bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Läs mer här om hur vi i Stockholms rödgröna styre motsätter oss högerns angiverilag.

Kopiera länk