artikel

Kristersson lämnar välfärden i sticket

Idag har regeringen och Sverigedemokraterna presenterat de generella statsbidragen till kommuner och regioner. Enligt beräkningar från Sveriges kommuner och regioner, SKR, skulle det behövas 28 miljarder för att landets kommuner och regioner inte ska gå med underskott men det som presenterades av regeringen är endast 10 miljarder.

– Regeringen har inte förstått allvaret i situationen för landets kommuner och regioner. Det här är ett stålbad för välfärden. Regeringens prat om att kommunerna ska effektivisera mer är helt verklighetsfrånvänt för de stora kostnaderna står skolan, omsorgen och socialtjänsten för, och de verksamheterna är redan hårt pressade av det ekonomiska läget, säger Clara Lindblom (V), bostadsborgarråd och gruppledare för Vänsterpartiet i Stockholm i ett gemensamt pressutskick från det rödgröna styret. 

Kopiera länk