artikel

Regeringen lämnar välfärdskrisen åt kommunerna

Idag presenterade regeringen och Sverigedemokraterna sitt förslag till budget 2024. Det rödgröna styret i Stockholm saknar avgörande finansiering av välfärd och klimatomställning. Sveriges Kommuner och Regioner bedömer att det på välfärdsområdet saknas 18 miljarder för att kunna upprätthålla dagens nivå.

– Det här är en ren nedskärningsbudget för välfärden. Kostnaderna skenar inom vård, skola och omsorg men regeringen vägrar ta sin del av ansvaret och lämnar den bristande finansieringen i kommunens knä. Det är tydligt att villastädning för höginkomsttagare är viktigare för regeringen än den grundläggande finansieringen av vår gemensamma välfärd, säger Clara Lindblom (V), bostadsborgarråd och gruppledare för Vänsterpartiet i Stockholm i ett gemensamt pressmeddelande från det rödgröna styret. 

Kopiera länk