artikel

Stockholms stads budget för 2024 presenterad

Idag presenterade det rödgröna styret förslaget till Stockholms stads budget för 2024. Budgeten har ett tydligt fokus på att värna välfärden, förebygga otrygghet och bedriva den miljö- och klimatpolitik som krävs. Det är en budget som får Stockholms stads verksamheter att gå runt och täcker de beräknade kostnadsökningar som välfärden står inför nästa år.

– Den här budgeten innebär en tydlig prioritering av välfärden. Trots att regeringen lagt fram en svältbudget för välfärden gör vi allt vi kan för att skydda den från omfattande nedskärningar. Skolan, förskolan och äldreomsorgen ska inte behöva betala priset för att regeringen väljer att prioritera billigare städhjälp, snus och altanbyggen, säger bostads- och fastighetsborgarrådet Clara Lindblom (V).

Läs mer i det rödgröna styrets pressmeddelande här.

Läs budgetförslaget i sin helhet här. 

Kopiera länk