artikel

Stockholm påbörjar arbetet med Bromma parkstad och säger upp avtalet för Bromma flygplats

Nu tar det rödgröna styret i Stockholm det första steget för att utveckla Bromma parkstad – en ny klimatsmart stadsdel med plats för tusentals bostäder, grönområden och arbetsplatser. I samband med att Bromma parkstad nu påbörjas ges även beskedet att avtalet med staten om Bromma flygplats kommer att sägas upp.

– I Bromma parkstad kan vi bygga 16 000 nya bostäder med målet att minst hälften av dem ska vara hyresrätter. Det ska bli en blandad, levande och grön stadsdel. De här bostäderna kommer behövas för att vi ska kunna möta behoven hos en växande befolkning och klara kompetensförsörjningen i hela regionen, säger Clara Lindblom (V), bostads- och fastighetsborgarråd.

Läs pressmeddelandet om planerna för en helt ny stadsdel här!

 

Kopiera länk