• Hem
  • Alexandra Matts...
sida

Alexandra Mattsson

Möt våra politiker i Stockholms stad. 

Bild på Alexandra Mattson, halvkropp i randig tröja mot vit bakgrund. Foto Jessica Segerberg
Foto: Jessica Segerberg

Nr 4. Alexandra Mattson Åkerström bor i Farsta och kommer från Åkersberga. Hon är kurator och har ett starkt socialt engagemang, gillar friluftsliv och att chilla framför en bra serie. Hon sitter i kommunfullmäktige och är vice ordförande i socialnämnden.

Varför är du engagerad i Vänsterpartiet?

– Jag vill vara med och bidra till ett jämlikt och jämställt samhälle. Jag tror på ett samhälle där alla bidrar och har samma möjligheter oavsett var du föds eller vilken familj du kommer ifrån. Det är samhällets uppgift att göra det möjligt. Vänsterpartiet är det enda partiet som vill ha jämlikhet på riktigt.

Nämn en fråga du tycker är särskilt viktig:

– Vi behöver stärka förskolan, skolan, äldreomsorgen, socialtjänsten och sjukvården. Vi behöver bygga fler hyresrätter. Vänsterpartiet är en garant för sådana satsningar.

Varför ska väljarna rösta på Vänsterpartiet?

– Vänsterpartiet är det enda alternativet för ett mer jämlikt och jämställt samhälle. Det är vår politik som ger bättre arbetsvillkor för tusentals kvinnor inom välfärden, som ger alla en möjlighet att kunna leva på sin lön och pension, och som gör att alla har råd med en bostad i Stockholm. Vi vill ha ett samhälle för alla.

Kopiera länk