• Hem
  • Marcus Svanfeld...
sida

Marcus Svanfeldt Obligado  

Ålder: 27
Bostadsort: Bandhagen

 Varför är du engagerad i Vänsterpartiet?
Vänsterpartiet är det parti som tydligast har en plan för att gå från ord till handling när det kommer till att genomföra rättvisereformer. Jag vill bidra till att bygga en ännu starkare vänsterkraft i Sverige som får mandat från människor att genomföra genomtänkt vänsterpolitik. I Vänsterpartiet ryms framtidstron och den konkreta vardagspolitiken, det passar mig.

Nämn en fråga du tycker är särskilt viktig!
Kulturen. Att arbeta för ett nyfiket, levande och frodigt kulturliv är att arbeta för en rakt igenom bättre stad. Kulturen måste få vara bred och tillgänglig runtom i staden, för alla oavsett ekonomiska förutsättningar. Som politiker ska vi hålla oss långt borta från kulturens innehåll men nära rätten till kultur. Jag ser fram emot att arbeta för ett kulturliv som märks och syns, året runt och med ett självklart jämlikhetsfokus.

Varför ska man rösta på Vänsterpartiet 2022?Vänsterpartiet har visat att vi håller det vi lovar och att man kan lita på att Vänsterpartiet försvarar det som byggt vårt land och vår stad stark- en fungerande välfärd, en social bostadspolitik och en offensiv jämställdhetspolitik. Tiden är kommen för Vänsterpartiet att axla en ännu större roll och verkligen vara den motkraft till högerns splittringspolitik som behövs. En röst på Vänsterpartiet i valet 2022 är en röst för en stark vänsterkraft som är beredd att genomföra reformer för klimatet, jämlikheten och jämställdheten.

Vad gör du när du inte sysslar med politik?
Då går jag gärna på en bra spelning. Senast såg jag Little dragon på Nalen och det var magiskt. Jag trivs som bäst i goda vänners lag, gärna runt middagsbordet eller ute i skogen. Min stora familj skänker mig mycket glädje och vila och så ofta jag kan försöker jag träffa dem alla tillsammans.

Kopiera länk