• Hem
  • Marre Mayr
sida

Marre Mayr

Ålder: 41 år
Bor: Farsta strand

Varför är du engagerad i Vänsterpartiet?
– Jag kallar mig demokratisk socialist och ser Vänsterpartiet som det bästa alternativet för att verka för allas lika värde, mot rasism, för hbtqi- och kvinnors rättigheter. Frågor som aldrig kan tas för givet.

Nämn en fråga du tycker är särskilt viktig
– Barn och ungas uppväxtvillkor är allas vårt ansvar. Vi måste ha parklekar med personal, fler fritidsgårdar, fritidsbibliotek där alla kan låna fritidsutrustning. Jag vill ha ett samhälle där vi tillsammans och kommunalt bygger gemenskap. Och jag brinner för söderort där jag bor.

Varför ska man rösta på Vänsterpartiet 2022?
– För vi är motorn som driver igenom ovanstående förslag. Vill man ha ett samhälle där fritidsgårdar, förskolor, socialtjänst, kommunala skolor, öppna förskolor och övrig välfärd äntligen ska få de resurser de behöver – ja då ska man rösta på Vänsterpartiet.

Vad gör du när du inte sysslar med politik?
– Jag arbetar heltid på ett fackförbund. Personal ska ha schyssta villkor – så enkelt är det. Sen är jag småbarnsförälder med allt vad det innebär.

Min övriga tid lägger jag på träning och vänner. Tidigare var jag aktiv i feministiska slagverksföreningen Rrriotsamba och spelade brasilianska trummor landet runt. Ett intresse jag hoppas kunna återuppta!

Kopiera länk