sida

Robert Mjörnberg

Möt våra politiker i Stockholms stad. 

Robert Mjörnberg. Foto: Erik Nordblad
Foto: Erik Nordblad

Nr 9. Robert Mjörnberg bor i Högdalen och är uppvuxen i Eskilstuna och Motala. Han är personlig assistent och fackligt förtroendevald. Han sitter i kommunfullmäktige och är ledamot i äldrenämnden.

Varför är du engagerad i Vänsterpartiet?

– Jag tror på mottot ”av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov”. Som socialist är mitt främsta rättesnöre att jämna ut skillnader. Klasskillnader är en av de allra tydligaste. Det bestämmer hur länge vi lever, hur vår tandhälsa ser ut, var vi bor eller vad vi gör på vår fritid. Det vill jag ändra på.

Nämn en fråga du tycker är särskilt viktig:

– Det handlar om att bygga ett samhälle som håller samman. Där storleken på plånboken inte avgör om du har råd att gå till tandläkaren. Goda villkor på arbetet är en huvudfråga. Sex timmars arbetsdag vore en logisk utveckling. Sex timmars arbetsdag med bibehållen lön vore en logisk samhällsutveckling som skulle göra att människor levde ett friskare, hälsosammare liv med möjlighet till en rik fritid.

Varför ska väljarna rösta på Vänsterpartiet?

– För att Vänsterpartiet är ett parti som verkar för att samhället skall hålla samman och vara inkluderande, där vi inte gör skillnad på människor utifrån kön, klass, ursprung eller sexuella preferenser.

Kopiera länk