sida

Robert Mjörnberg

Robert Mjörnberg. Foto: Erik Nordblad
Foto: Erik Nordblad

Ålder: 41 år
Bostadsort: Högdalen

Varför är du engagerad i Vänsterpartiet?
Mina viktigaste ledord i livet är solidaritet och jämlikhet. Vänsterpartiet är det parti som utmanar maktordningen i samhället och försöker bygga ett samhälle på dessa principer. Jag blev medlem när jag varit fackligt engagerad ett par år och såg behovet av att ändra på de politiska besluten som hela tiden låg som en våt filt över det fackliga arbetet. Vi behöver ett parti som står på arbetstagarnas sida när andra fallerar.

Nämn en fråga du tycker är särskilt viktig.
Den enskilt viktigaste frågan för mig i mitt politiska arbete är att stoppa rovdriften på den allmänna välfärden. Först och främst är detta en fråga om att mormor på vård och omsorgsboendet ska få den kvalitet och omsorg som hon förtjänar, fritt från att någon aktieägare ska roffa åt sig en del av pengarna innan dess. Det är lika mycket en fråga om att ge personalen rätt villkor för att utföra de arbeten de är proffs på! Kopplat till denna fråga är även arbetstidsförkortning med bibehållen lön en viktig fråga för mig.

Varför ska man rösta på Vänsterpartiet 2022?
För att vi är det enda partiet i Kommunfullmäktige som på allvar vill stärka välfärden för invånarna och förbättra villkoren för stadens anställda. Vi kompromissar inte på utförsäljningar av stadens verksamheter och fastigheter.

Vad gör du när du inte sysslar med politik?
Jag cyklar väldigt mycket, både som träning och transportmedel, och gillar även att spela squash. I övrigt gillar jag och min fru att vandra och att äta god mat på någon trevlig restaurang.

Kopiera länk