sida

Sara Stenudd

Möt våra politiker i Stockholms stad. 

Sara Stenudd, halvkropp i vit mönstrad tröja mot vit bakgrund. Foto Jessica Segerberg
Foto: Jessica Segerberg

Nr 10. Sara Stenudd bor i Fruängen. Hon sitter bland annat i stadsbyggnadsnämnden och i kyrkogårdsnämnden. Hennes intressen är bedlingtonterriern Clementz, läsa True Crime-böcker och att odla på lantstället.

Varför är du engagerad i Vänsterpartiet?

– Jag har egentligen varit engagerad sedan 18-årsåldern då jag läste igenom alla partiernas program inför första gången jag fick rösta. Då insåg att jag var vänsterpartist för att jag tycker det är viktigt att se till alla. Det är inte några få som ska ha det bra, alla ska ha det bra. Därefter har det politiska intresset utvecklats men jag har aldrig lämnat Vänsterpartiet.

Nämn en fråga du tycker är särskilt viktig:

– Jag tycker den viktigaste frågan är att man inte bara tänker på innerstaden utan också på ytterstaden. Ytterstaden behöver också smarta trafiklösningar, bättre cykelvägar och fina parker.

Varför ska väljarna rösta på Vänsterpartiet?

– Jag tycker att väljarna ska rösta på oss för redan nu märker man att Stockholm har blivit en mer rättvis stad. Där man inte bara tar hänsyn till bilister utan att man också försöker se till gående och till cyklister. Kyrkogårdsförvaltningen ser till att alla har rätt att komma ut på kyrkogårdarna, även hundägare. Vi vill ha ett samhälle för alla.

Kopiera länk