sida

Tobias Johansson

Möt våra politiker i Stockholms stad. 

Tobias Johansson, halvkropp i blå tröja mot vit bakgrund. Foto Jessica Segerberg
Foto: Jessica Segerberg

Nr 8. Tobias Johansson är uppvuxen i Örnsköldsvik och bor i Hammarby Sjöstad.  Han sitter bland annat i komunfullmäktige och i idrottsnämnden. Tobias jobbar som livsmedelsinspektör. Han har gjort en svensk klassiker och är intresserad av miljö och mänskliga rättigheter.

Varför är du engagerad i Vänsterpartiet?

–  Jag tror på ett rättvist och solidariskt samhälle där klyftorna minskar. Ett samhälle utan rasism, homofobi eller andra kränkningar av mänskliga rättigheter. Det enda parti som har en politik för detta är Vänsterpartiet. Jag som bög kan också se att Vänsterpartiet har en stolt historia när det gäller arbetet för HBTQ-personers rättigheter.

Nämn en fråga du tycker är särskilt viktig:

– Ett mer jämlikt samhälle. Sverige var en gång ett land där klyftorna minskade. En bekants pappa sa en gång att det viktigaste valet i livet är när vi väljer föräldrar. Han sa naturligtvis detta retoriskt eftersom ingen av oss väljer våra föräldrar. I ett mer jämlikt samhälle får vår bakgrund mindre betydelse för vår hur våra liv blir. För mig handlar jämlikhet inte bara om pengar. Det handlar lika mycket om att alla får sina mänskliga rättigheter tillgodosedda. Klimatfrågan är vår tids ödesfråga så jag hoppas att den också får en central plats i valet.

Varför ska väljarna rösta på Vänsterpartiet?

– Det finns ett riksdagsparti som har ett program för att ta itu med de stora framtidsfrågorna och det är Vänsterpartiet. Vi vill göra Sverige till världens mest jämställda land. Det innebär bland annat att vi vill satsa särskilt på skola och kultur i ytterstaden. Vi vill lösa problemet med bristen på bostäder och driver frågor som rör mänskliga rättigheter med en dåres envishet.

 

Kopiera länk