Årskrönika 2019

Årskrönika 2019 – Rashid Mohammed

Under december månad tittar vi tillbaka på året som gått och låter våra folkvalda ge en tumme upp och en ner för året som gått. Dessutom blickar vi framåt mot 2020 och vad vi kommer fokusera på då för att arbeta för ett mer jämställt, jämlikt och klimatsmart Stockholm.

Idag är det dags för Rashid Mohammed, vice ordförande i Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd och ledamot i arbetsmarknadsnämnden, att tycka till om det gångna året.

Vad ger du tummen upp för under 2019?
Något som jag blev extra glad och stolt över 2019 är det växande föreningslivet i Järva. I augusti anordnades till exempel odlingsfestivalen Orten Odlar runt om i hela Järva för första gången, och det var fantastiskt att vara där och se allt engagemang som Järvaborna har för sina odlingar och för hela sitt område.

Vad ger du tummen ner för?
En väldigt tråkig sak i år har varit alla nedskärningar på det förebyggande arbetet med barn och unga ute i stadsdelarna. Vi var tex många i Järva som blev besvikna och oroliga när satsningarna med ungdomsvärdar och medborgarvärdar lades ner av den blågröna majoriteten på grund av resursbrist. För de satsningarna går inte att sätta ett pris på eftersom värdarna hade jobbat i flera år med att bygga relationer till unga i området som behövde extra stöd och trygga förebilder. Det var ett stort svek mot just ungdomarna när satsningarna skrotades.

Vad kommer du att arbeta för under 2020?
Jag kommer att fortsätta arbeta för ökad jämlikhet i Stockholm och för att alla stockholmare ska ha lika förutsättningar oavsett var man bor eller är född. 2020 hoppas jag att fler som idag står långt ifrån arbetsmarknaden får jobb, och kan känna sig mer delaktiga i samhället. Det är bara genom mer jämlikhet som Stockholm kan bli en tryggare stad.

Kopiera länk